Over ons

Sfeermakers met een goed verhaal

Joost en Freek Jansen zijn de trotse eigenaren van Plantanious. Plantanious is een familiebedrijf dat al jarenlang creatief omgaat met groene en bloeiende planten. Mensen positief verrassen is onze drive! Goed nieuws voor jou! Je bestelt nu planten rechtstreeks bij de kweker voor een verrassende prijs en dit ook nog eens gratis bezorgd. Wij hebben een selectie gemaakt van de meest geliefde groene planten op dit moment. Wil jij ook iemand verrassen? Dat kan! Onze website is er helemaal op ingericht om een Plantenbox cadeau te doen aan familie, vrienden, collega’s of andere relaties. Ook zakelijk!

Adopteer Regenwoud

De Plantenbox werkt samen met stichting Work with Nature. Onze tropische regenwouden verdwijnen in rap tempo en met de bomen gaat een enorme biodiversiteit verloren. Als het aan ons ligt loopt de jaguar straks weer rond in het door ‘Adopteer Regenwoud’ beschermde regenwoud in Costa Rica! De plek waar veel van onze bijzondere planten hun oorsprong kennen. Om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het doel van de stichting – in de komende tien jaar 2.000 hectare regenwoud beschermen – doneren wij bij elke verkochte Plantenbox een bedrag waarmee de grootte van het oppervlak van de doos in het tropisch regenwoud kan worden beschermd. Hoe meer Plantenboxen, hoe sneller we de jaguar kunnen verwelkomen in een veilig leefgebied. Om dit doel te kunnen realiseren steekt de stichting geld in bescherming, herbebossing, educatie en onderzoek. Meer hierover lees je op de website.

Duurzaamheid

Alle planten in de Plantenbox kennen een verrassend duurzame geboorteplaats. Zo creëert kwekerij Plantanious met 735 zonnepanelen haar eigen stroomvoorzieningen en worden de kassen niet meer verwarmd d.m.v. gas maar door aardwarmte. Hoe dan, horen wij je denken? Wij pompen op 2,5 kilometer diepte 85 graden warm water omhoog uit de grond en verwarmen hiermee onze kas. Als dit water is afgekoeld tot 25 graden dan stoppen we alles weer netjes terug zodat het proces circulair is en het water weer wordt opgewarmd door de aarde. Bij kwekerij Plantanious worden alle planten zo biologisch als mogelijk geteeld, wordt er gebruik gemaakt van gerecycled plastic en worden andere chemische materialen vermeden. Zo is Plantanious goed voor mens en dier en kan ook de volgende generatie genieten van verantwoord geteelde planten voor in je tuin, terras of balkon.

Plantenbox in de media

Groei & Bloei magazine
Relatiegeschenken.info
PromZ redactie artikel

Werken bij Plantenbox

Wanna be part of our team? Momenteel hebben we geen vacatures maar een open sollicitatie is uiteraard altijd welkom! 🙂 Neem contact op met ons via e-mail of telefoon.