KLANTENSERVICE

bestellen

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen

Neem contact met ons op via Email of Whatsapp en we controleren in ons systeem of jouw bestelling goed is doorgekomen. Check ook even je spambox, dit is een extra beveiligde map in je mailbox. 

Ik wil iets anders bestellen dan de huidige Plantenboxen

Om de logistieke afhandeling overzichtelijk te houden hebben we een vaste samenstelling van de Plantenboxen per thema. 

Kan ik ook een Plantenbox bestellen voor een ander?

Jazeker. Een Plantenbox is leuk om te geven, maar vooral leuk om te krijgen. Je kunt bij het plaatsen van de bestelling het verzendadres van de ontvanger invullen. Zorg dat je alleen het verzendadres van de ontvanger invult, niet het factuur- en emailadres. 

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

De website werkt simpel. Kwekers Joost & Freek hebben verschillende thema’s bedacht met een breed assortiment planten. Selecteer het thema waar jij of de ontvanger blij van wordt, kies de grootte van de Plantenbox (medium of large) en voeg een persoonlijke boodschap toe wanneer je de Plantenbox aan iemand cadeau doet. Plaats jouw bestelling door je gegevens in te vullen en de betaalmogelijkheid te selecteren. Wanneer je bestelling geslaagd is, ontvang je een orderbevestiging per email. Zodra we jouw Plantenbox(en) hebben ingepakt ontvang je een email met een Track & Trace code, zodat je jouw bestelling kunt volgen.

Ontvang ik een factuur na mijn bestelling?

Nadat je een bestelling geplaatst hebt, ontvang je de bevestigingsmail met de factuur. Deze sturen we niet mee in de Plantenbox. 

betalen

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt de Plantenbox betalen per iDEAL.

bezorgen

Hoe wordt mijn Plantenbox verzonden?

Plantenbox maakt gebruik van de diensten van ‘’Red je Pakketje’’. Zij verzorgen avondverzendingen tussen 17.30 en 22.00 uur.

Hoe worden mijn planten ongeschonden geleverd?

Red je pakketje beschikt over een gesloten netwerk met zelfopgeleide chauffeurs. Zo vormen zij een efficiënte, duurzame keten. De plantenboxen worden allemaal verzonden met ‘’handle with care’’ dit zorgt ervoor dat de box altijd recht wordt vervoerd.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Plantenbox in huis heb?

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld is de volgende avond in huis. Vrijdag, zaterdag en zondag besteld is maandag in huis.

Ik heb mijn Plantenbox nog niet ontvangen

Wat vervelend. Als je een verzendbevestiging ontvangen hebt met een Track & Trace kun je deze checken op onze verzendpagina. Heb je vragen over de status van jouw bestelling? Red je Pakketje is van ‘s morgens 9:00 tot ‘s avonds 22:30 uur bereikbaar om al je vragen te beantwoorden.

Kan ik een leveringsafspraak maken?

Zodra jouw bestelling verzonden is, ontvang je een verzendbevestiging met een Track & Trace. RedjePakketje houdt je op de hoogte van de planning en eventuele wijzigingen in het leveringsmoment. RedjePakketje biedt jouw Plantenbox(en) ’s avonds aan tussen 17:30 en 22:00 uur. De tijd van levering kun je niet handmatig wijzigen. 

Ik heb mijn Plantenbox gemist

Geen probleem. Als je jouw bestelling bent misgelopen biedt RedjePakketje deze de volgende werkdag ’s avonds weer aan. Deze niet-thuisservice wordt drie keer aangeboden. 

Ik heb een klacht over de bezorging

Wat vervelend dat je niet tevreden bent over de bezorging. Red je Pakketje is van ‘s morgens 9:00 tot ‘s avonds 22:30 uur bereikbaar.

Kan ik mijn Plantenbox ook afhalen?

Vanwege het Corona Virus raadt het RIVM aan om thuis te blijven. We maken je het daarom gemakkelijk door de Plantenbox gratis te verzenden naar het afleveradres. 

plantenbox

Waar komen mijn planten vandaan?

Alle Plantenbox familieleden worden gekweekt in Kwintsheul op de kwekerij van Joost & Freek. Kwekerij Plantanious is een dynamisch, innovatief en duurzaam tuinbouwbedrijf van maar liefst 4,5 hectare glas. Lees hier meer over de kwekerij.

Hoe duurzaam zijn mijn planten?

Plantenbox draagt het milieu een warm hart toe en streeft naar een mooiere wereld. Wij gaan voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord en volgen de ontwikkelingen nauwgezet. 

Kwekerij Plantanious creëert met 735 zonnepanelen haar eigen stroomvoorziening en verwarmt de kassen niet meer door middel van gas, maar door aardwarmte. Hoe dan, hoor ik je denken? De kwekerij pompt op 2,5 kilometer diepte 85 graden warm water omhoog uit de grond en verwarmen hiermee de kas. Als dit water is afgekoeld tot 25 graden dan wordt alles weer netjes retour gepompt. Op deze manier wordt het water weer opgewarmd door de aarde en is het proces circulair.

Bij kwekerij Plantanious worden alle planten zo biologisch mogelijk geteeld. Er wordt  gebruik gemaakt van gerecycled plastic en andere chemische materialen worden vermeden. Zo is Plantanious goed voor mens en milieu en kan ook de volgende generatie genieten van verantwoord geteelde planten voor in de tuin of op het terras en balkon.

Verandert het assortiment in de Plantenbox?

Wij werken met themaboxen in een vaste samenstelling. Heb je een goed idee? Laat het ons  weten, wellicht gaan we met jouw idee aan de slag en wordt deze box toegevoegd aan de familie.

Kan ik een Plantenbox cadeau doen als relatiegeschenk?

Ja dat kan, ook grotere orders zijn mogelijk! Stuur ons even een email.

retouren

Kan ik mijn Plantenbox ook retourneren?

De Plantenbox bevat bederfelijke producten, deze kunnen we helaas niet terugnemen. 

Kan ik aanspraak maken op mijn herroepingsrecht?

Officieel geldt voor alle producten die je online koopt een bedenktermijn van 14 dagen na het ontvangen van de producten. Er is echter een uitzondering voor bederfelijke producten, zoals onze tuin-, terras- en balkonplanten. Hiervoor geldt het herroepingsrecht niet.

verzorging

Hoe houd ik mijn planten gezond?

Elke plant heeft zijn eigen verzorging nodig, zoek jouw plant hier op, de verzorgingstips staan erachter!

Het is koud buiten, wat moet ik met mijn planten doen?

In het voorjaar kunnen de nachten nog koud zijn. Wanneer de temperatuur beneden de vier graden Celsius komt, kun je jouw planten het beste tijdelijk binnenzetten. Je hebt dan het hele voorjaar, zomer en najaar plezier van deze prachtige buitenplanten.