Verandert het assortiment in de Plantenbox?

Wij werken met themaboxen in een vaste samenstelling. Heb je een goed idee? Laat het ons  weten, wellicht gaan we met jouw idee aan de slag en wordt deze box toegevoegd aan de familie.

Hoe duurzaam zijn mijn planten?

Plantenbox draagt het milieu een warm hart toe en streeft naar een mooiere wereld. Wij gaan voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord en volgen de ontwikkelingen nauwgezet. 

Kwekerij Plantanious creëert met 735 zonnepanelen haar eigen stroomvoorziening en verwarmt de kassen niet meer door middel van gas, maar door aardwarmte. Hoe dan, hoor ik je denken? De kwekerij pompt op 2,5 kilometer diepte 85 graden warm water omhoog uit de grond en verwarmen hiermee de kas. Als dit water is afgekoeld tot 25 graden dan wordt alles weer netjes retour gepompt. Op deze manier wordt het water weer opgewarmd door de aarde en is het proces circulair.

Bij kwekerij Plantanious worden alle planten zo biologisch mogelijk geteeld. Er wordt  gebruik gemaakt van gerecycled plastic en andere chemische materialen worden vermeden. Zo is Plantanious goed voor mens en milieu en kan ook de volgende generatie genieten van verantwoord geteelde planten voor in de tuin of op het terras en balkon.

Waar komen mijn planten vandaan?

Alle Plantenbox familieleden worden gekweekt in Kwintsheul op de kwekerij van Joost & Freek. Kwekerij Plantanious is een dynamisch, innovatief en duurzaam tuinbouwbedrijf van maar liefst 4,5 hectare glas. Lees hier meer over de kwekerij.